Information från oss på Törnkvist Begravningsbyrå gällande Corona/ Covid-19

Från och med 1 juni får max 50 personer samlas vid begravningar inomhus. Dock kan maxantalet för deltagare vara lägre i vissa lokaler beroende på lokalens storlek. På en begravning utomhus får man vara 100 deltagare.

Det finns möjlighet att låta gäster delta via ”Direktsändning”. Vi tillhandahåller tekniken och det ger en fin möjlighet för flera att kunna vara delaktiga. Det finns även andra alternativ för att låta så många som möjligt få vara med och ta ett avsked. Vi hjälper er att hitta den lösning som passar bäst för er. Minnesstunder räknas som en privat sammankomst och har därmed en gräns på max åtta personer. Det är också möjligt att skjuta upp ceremonin till ett senare tillfälle genom att utföra kremationen innan ceremonin. Man har då ett år på sig att gravsätta stoftet. Denna ceremoniform kallas ”Akt med urna” eller ”Urnceremoni”. Detta innebär att man inte har med kistan vid ceremonin utan endast urnan.

Vi erbjuder fortfarande möten på våra kontor för er som är friska men boka gärna en tid innan ni kommer. Vi kan också genomföra planeringen av begravningen via videomöte eller över telefon.

Vi håller oss kontinuerligt uppdaterade gällande Folkhälsomyndighetens rekommendationer och har regelbunden kontakt med Regionen Blekinge, kommunen och huvudmannen för begravningsverksamheten – Svenska kyrkan för att följa utvecklingen av Corona/ Covid-19 kopplat till vår verksamhet.

Välkommen att höra av dig till oss om du har andra frågor gällande Corona/ Covid-19.

 

Kontakta oss