Information från oss på Törnkvist Begravningsbyrå gällande Corona/ Covid-19

Från och med 1 juli gäller max 300 deltagare sittande på anvisad plats vid begravning inomhus. Dock kan maxantalet för deltagare vara lägre i vissa lokaler då avståndsregeln på 1,5 m råder. På begravningar utomhus får man vara 600 deltagare utan anvisade platser.

Minnesstund räknas som en privat tillställning och därför gäller gränsen 50 personer, även i lokaler som används för kommersiellt bruk. Detta gäller även minnesstunder i hemmet eller utomhus. Om minnesstunden sker på en restaurang gäller restaurangregler – max 8 vid varje bord och minst 1 meters avstånd mellan borden. Utomhusservering har inget maxantal. Ansvaret för avstånd ligger på besökarna själva och restaurangen skall ge förutsättningarna för avstånd vid samma bord.

Det finns möjlighet att låta gäster delta via ”Direktsändning”. Vi tillhandahåller tekniken och det ger en fin möjlighet för flera att kunna vara delaktiga. Det finns även andra alternativ för att låta så många som möjligt få vara med och ta ett avsked. Vi hjälper er att hitta den lösning som passar bäst för er.

Det är också möjligt att skjuta upp ceremonin till ett senare tillfälle genom att utföra kremationen innan ceremonin. Man har då ett år på sig att gravsätta stoftet. Denna ceremoniform kallas ”Akt med urna” eller ”Urnceremoni”. Detta innebär att man inte har med kistan vid ceremonin utan endast urnan.

Vi håller oss kontinuerligt uppdaterade gällande Folkhälsomyndighetens rekommendationer och har regelbunden kontakt med Regionen Blekinge, kommunen och huvudmannen för begravningsverksamheten – Svenska kyrkan för att följa utvecklingen av Corona/ Covid-19 kopplat till vår verksamhet.

Välkommen att höra av dig till oss om du har andra frågor gällande Corona/ Covid-19.

 

Kontakta oss