Kistor

Kistan Saga

Saga

Många av oss är överens om att vi behöver värna vår tid här på jorden och när vi vandrar genom livet också behöver tänka på vilka avtryck vi lämnar. För det kommer en tid när den jord vi lever av ska lämnas över till våra barn. Saga är vår mest miljövänliga kista.

Formpressad kista av miljövänlig biokomposit, tillverkad av hälften så många träd som en vanlig kista. Rundade kanter ger ett mjukare intryck. Tyginredning i form av madrass, kudde och täcke med överlakansflik i vackert linne. Lock- och sidoklädsel i linne.

Kistan Björkö

Björkö

Om naturen skadas och marken blir bar, är björken känd som första trädet att slå rot. Detta skandinaviska, ljusa och svala material symboliserar början på något nytt. Certifierad enligt FSC®.

Massiv kista i björk med stilren formgivning, gångjärn och nyckellås. Tyginredning i form av madrass, kudde och elegant täcke med överlakansflik i bomull. Lock- och sidoklädsel i tyg. Finns även med trähandtag och bärstång.

Kistan Natur

Natur

Den nordiska naturen med sin friska luft och sitt rena vatten berättar om ett starkt kretslopp där naturen får tid att växa. För oss symboliserar kistan Natur tidlöshet. Certifierad enligt FSC®.

Stilren massiv kista i furu med passande läderstropp. Tyginredning i form av madrass, kudde och täcke med överlakansflik. All inredning i bomull, inklusive sidoklädsel. Oklätt lock.